A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Опорний заклад Горбівський ліцей
Острицької сільської ради Чернівецького району Чернівецької області

Дата: від до Скинути

Відзначення 102-ї річниці Дня пам’яті Героїв Крут.

29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут — саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Своєю кров’ю, душею і своєю працею він, як і будь-який інший народ, прагне до життя і благополуччя.

10:46 30.01.2024

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

"Всеукраїнські шкільні ліги пліч-о-пліч" - це змагання серед учнів. Вони проходять у 5 видах. Змагання розроблені з урахуванням світового та європейського досвіду.

04:11 24.01.2024

З НОВИМ 2024 РОКОМ!!!

Вітємо з Новим роком та бажаємо всіх земних благ. Нехай же 2024 подарує найголовніше - ПЕРЕМОГУ. А ще простого людського щастя та надії на світле майбутнє. Нехай 12 місяців Нового року дивують лише приємними новинами. Щасливого Нового року!

23:18 31.12.2023

Про протидію торгівлі людьми

Відповідно до листа Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини від 14.12.2023 № 11731.2/23/44.4 Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації (обласної військової адміністрації) (далі – Департамент), повідомляє наступне. Відповідно до статті 101 Конституції України та Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» Уповноваженим Верховної Ради України з прав людини здійснюється парламентський контроль за додержанням конституційних прав і свобод людини і громадянина, метою якого є, серед іншого, запобігання порушенням прав свобод людини і громадянина або сприяння їх поновленню. Широкомасштабне військове вторгнення росії в Україну підвищило вразливість населення до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми. Згідно зі статтею 1 Закону України «Про протидію торгівлі людьми», торгівля людьми - здійснення незаконної угоди, об’єктом якої є людина, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини або із застосуванням чи погрозою застосування насильства, з використанням службового становища або матеріальної чи іншої залежності від іншої особи. Статтею 149 Кримінального кодексу України передбачено відповідальність за торгівлю людиною, а так само вербування, переміщення, переховування, передача або одержання людини, вчинені з метою експлуатації, з використанням примусу, викрадення, обману, шантажу, матеріальної чи іншої залежності потерпілого, його уразливого стану або підкупу третьої особи, яка контролює потерпілого, для отримання згоди на його експлуатацію. У примітці 1 до цієї статті зазначено, що під експлуатацією людини в цій статті слід розуміти всі форми сексуальної експлуатації, використання в порнобізнесі, примусову працю або примусове надання послуг, рабство або звичаї, подібні до рабства, підневільний стан, залучення в боргову кабалу, вилучення органів, проведення дослідів над людиною без її згоди, усиновлення (удочеріння) з метою наживи, примусову вагітність або примусове переривання вагітності, примусове одруження, примусове втягнення у зайняття жебрацтвом, втягнення у злочинну діяльність, використання у збройних конфліктах тощо..

15:31 27.12.2023

Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

23 грудня "Славетні козаки" ОЗ Горбівський ліцей (керівник - В. І. Ворняну; виховник - А. К. Згирча) гідно представили Острицьку ТГ на районному етапі Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура").

09:34 25.12.2023

Serbarea sărbătorilor de iarnă.

Magia sărbătorilor de iarnă se simte cel mai bine prin ochi de copil. Așteptarea lui Moș Crăciun și momentul întâlnirii cu Moșul cel mult așteptat și încărcat cu cadouri, sunt momente de neuitat pentru fiecare copil. Elevii Școlii de Bază Liceul Horbova l-au întâmpinat pe Moș Crăciun cu serbări pline de momente creative, jocuri și bucurie.

20:53 24.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора